Elkaar helpen naar een positieve en creatieve oplossing

Naast gezondheid en duurzaamheid is zorgen voor elkaar en elkaars welzijn een belangrijke focus binnen Phood Farm. We zijn een sociale onderneming en bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op ontwikkeling en groei. Lees hieronder meer over de zorg.

phood farm radish

Duurzame groei van mensen

Bij Phood Farm geven we niet alleen om duurzame groei van onze planten, maar minstens zo veel om ‘duurzame groei’ van mensen. Dat betekent dat wij voor iedereen die bij ons binnen loopt het beste willen. En in het bijzonder voor de mensen die bij ons werken.Phood Farm werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die afstand kan groot of klein zijn, maar een belangrijk doel van ons is om die in ieder geval kleiner te maken binnen de periode dat iemand bij ons is.

Hoe we dat doen? Door een prettige werkomgeving, waarin je gezien wordt en jezelf kunt zijn, en ruimte krijgt om te groeien. Al onze werkbegeleiders hebben ruime ervaring met hun eigen persoonlijke ontwikkeling en in het werkveld. We hebben een Ambulant begeleider, Psycholoog en Tai Chi leraar in dienst. De jarenlange ervaring, kennis en skills die hierbij zijn opgedaan worden hier in de praktijk gebracht.

Alle groei heeft een eigen timing

Voor ons is het groeien van planten en van mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden: Zoals een zaadje rust nodig heeft, een zaailing een beschermde omgeving, en een jonge plant veel licht en water, zo heeft ieder mens in zijn of haar stadium van ontwikkeling andere behoeftes. Wij doen ons best daarop in te spelen en persoonlijke ontwikkeling voorop te stellen.

Voor de één betekent dat veel rust, voor de ander juist veel aanmoediging, maar voor iedereen ruimte om zichzelf te mogen zijn en zich verder te kunnen ontplooien.

” Zoals een zaadje rust nodig heeft, een zaailing een beschermde omgeving, en een jonge plant veel licht en water, zo heeft ieder mens in zijn of haar stadium van ontwikkeling andere behoeftes. Wij doen ons best daarop in te spelen en persoonlijke ontwikkeling voorop te stellen. “

Zorgpartners

Wij werken nauw samen met verschillende partners, waarvan Futuris Zorg & Werk een van de grotere partijen is. Futuris koppelt ons aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zij bemiddelen in verschillende trajecten, zoals dagbesteding of ‘terug naar werk’ trajecten vanuit gemeenten en het UWV.

Met een jobcoach van Futuris en werkbegeleiding vanuit Phood Farm wordt er aangesloten bij ieders unieke behoeftes. Zo zijn er naast de dagelijkse begeleiding op de werkvloer evaluatiemomenten met de jobcoach om de persoonlijke voortgang en afgesproken leerdoelen te bespreken.

Meer zorgpartners en mogelijkheden

Ook werken wij samen met andere partners, zoals Unitio (Forensische ambulante begeleiding), Eindhoven Doet (bemiddeling vrijwilligerswerk) en Instituut GAK (ondersteuning arbeidsparticipatie).

Bij Phood Farm is er veel mogelijk. Onze belangrijkste voorwaarde om bij ons aan de slag te gaan is een zekere openheid om te leren. Leren over aquaponics bijvoorbeeld, of over gezond koken, maar ook leren van elkaar en vooral leren van eigen uitdagingen.

Wanneer je meer wilt weten over onze werkwijze en mogelijkheden om mee te helpen, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
Phood Farm Sla close up 2

Producten van Phood farm

Gezond, ecologisch, vers en lokaal geproduceerd. We streven naar 100% duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid in alles wat we doen!

Onze passie is het hyperlokaal en efficient produceren van onbewerkte groenten, kruiden, kiemen, paddestoelen en ecologische producten, die zo lang mogelijk vers blijven en hun voedingswaarde optimaal behouden.

Naast het groeien van gezond eten, geloven we in het groeien van mensen. ‘Soul gardening’ noemen we dat. We bieden een positieve werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo dragen we 360 graden bij aan een positieve wereld.

Bekijk alle producten

20% korting op je eerste bestelling…

… en het laatste nieuws, krijg je via onze nieuwsbrief. Meld je nu aan!

Don't miss out!
Invalid email address

OPENINGSTIJDEN

Phood Farm Shop op locatie:

Maandag – Vrijdag | 7:30 – 17:00

Online Phood Farm shop:
24/7