Phood Care

Elkaar helpen naar een positieve en creatieve oplossing. Naast gezondheid en duurzaamheid is zorgen voor elkaar en elkaars welzijn een belangrijke focus binnen Phood Farm. We zijn een sociale onderneming en bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op ontwikkeling en groei. Lees hieronder meer over de zorg.

Duurzame groei van mensen

Bij Phood Farm geven we niet alleen om duurzame groei van onze planten, maar minstens zo veel om ‘duurzame groei’ van mensen. Dat betekent dat wij voor iedereen die bij ons binnenloopt het beste willen. En in het bijzonder voor de mensen die bij ons werken. Phood Farm werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die afstand kan groot of klein zijn, maar een belangrijk doel van ons is om die in ieder geval kleiner te maken binnen de periode dat iemand bij ons is.


Hoe we dat doen? Door een prettige werkomgeving, waarin je gezien wordt en jezelf kunt zijn, en ruimte krijgt om te groeien. Al onze werkbegeleiders hebben ruime ervaring met hun eigen persoonlijke ontwikkeling en in het werkveld. We hebben een Ambulante begeleider, Psycholoog en Tai Chi Chi Kung coaches in dienst. De jarenlange ervaring, kennis en skills die hierbij zijn opgedaan, worden hier in de praktijk gebracht.

Alle groei heeft zijn eigen timing

Voor ons is het groeien van planten en van mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden: Zoals een zaadje rust nodig heeft, een zaailing een beschermde omgeving, en een jonge plant veel licht en water, zo heeft ieder mens in zijn of haar stadium van ontwikkeling andere behoeftes. Wij doen ons best daarop in te spelen en persoonlijke ontwikkeling voorop te stellen. Voor de één betekent dat veel rust, voor de ander juist veel aanmoediging, maar voor iedereen ruimte om zichzelf te mogen zijn en zich verder te kunnen ontplooien.

Onze zorgpartners.

Wij werken nauw samen met verschillende partners, waarvan Futuris Zorg & Werk een van de grotere partijen is. Futuris verbindt ons aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bemiddelen in verschillende trajecten, zoals dagbesteding of ‘terug naar werk’ trajecten vanuit gemeenten en het UWV.

Met een jobcoach van Futuris en werkbegeleiding vanuit Phood Farm wordt er aangesloten bij ieders unieke behoeftes. Zo zijn er naast de dagelijkse begeleiding op de werkvloer evaluatiemomenten met de jobcoach om de persoonlijke voortgang en afgesproken leerdoelen te bespreken. Voor de één betekent dat veel rust, voor de ander juist veel aanmoediging, maar voor iedereen ruimte om zichzelf te mogen zijn en zich verder te kunnen ontplooien.

Ook werken wij samen met andere partners, zoals Unitio (Forensische ambulante begeleiding), Eindhoven Doet (bemiddeling vrijwilligerswerk) en Instituut GAK (ondersteuning arbeidsparticipatie).

Bij Phood Farm is er veel mogelijk. Onze belangrijkste voorwaarde om bij ons aan de slag te gaan is een zekere openheid om te leren. Leren over aquaponics bijvoorbeeld, of over gezond koken, maar ook leren van elkaar en vooral leren van eigen uitdagingen. Wanneer je meer wilt weten over onze werkwijze en mogelijkheden om mee te helpen, neem dan gerust contact met ons op.

Groeiplekken bij Phood Farm!

This option is especially for those who want to reintegrate at Phood Farm at their own pace. For some this means to (re)start a paid job as soon as possible, for others it is more exploratory to see what really interests and makes you happy, and for others it is about moving emotionally, mentally or physically at your own pace. bounce back after a kickback.

Reviews van onze deelnemers & partners