Phood Care

Elkaar helpen naar een positieve en creatieve oplossing. Naast gezondheid en duurzaamheid is zorgen voor elkaar en elkaars welzijn een belangrijke focus binnen Phood Farm. We zijn een sociale onderneming en bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op ontwikkeling en groei. Lees hieronder meer over de zorg.

Duurzame groei van mensen

Bij Phood Farm geven we niet alleen om duurzame groei van onze planten, maar minstens zo veel om ‘duurzame groei’ van mensen. Dat betekent dat wij voor iedereen die bij ons binnen loopt het beste willen. En in het bijzonder voor de mensen die bij ons werken. Phood Farm werkt met mensen die om wat voor reden ook niet volledig meekomen in de maatschappij. Daarbij kun je denken aan tijdelijk uitval uit werk tot langdurig moeite hebben om mee te doen in onze vaak snelle en prikkelrijke maatschappij. Tijdens het werken met onze producten werken we tegelijkertijd aan de eigen ontwikkeling!

Hoe we dat doen? Door een prettige werkomgeving, waarin je gezien wordt en jezelf kunt zijn, en ruimte krijgt om te groeien. Al onze werkbegeleiders hebben ruime ervaring met hun eigen persoonlijke ontwikkeling en in het werkveld. We hebben een werkbegeleider, psycholoog en Tai Chi Chi Kung coaches in dienst. De jarenlange ervaring, kennis en skills die hierbij zijn opgedaan, worden hier in de praktijk gebracht.

Alle groei heeft zijn eigen timing

Voor ons is het groeien van planten en van mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden: Zoals een zaadje rust nodig heeft, een zaailing een beschermde omgeving, en een jonge plant veel licht en water, zo heeft ieder mens in zijn of haar stadium van ontwikkeling andere behoeftes. Wij doen ons best daarop in te spelen en persoonlijke ontwikkeling voorop te stellen. Voor de één betekent dat veel rust, voor de ander juist veel aanmoediging, maar voor iedereen ruimte om zichzelf te mogen zijn en zich verder te kunnen ontplooien. Dat kan dus zijn in de vorm van vrijwilligerswerk, een werkervaringsplek, een stage vanuit je studie, of in de vorm van dagbesteding. 

Onze trajecten.

Wij bieden bij Phood Farm grofweg twee mogelijkheden om bij ons te groeien. Een daarvan is ‘maatwerk dagbesteding’, waarin we direct samenwerken met onze partner Futuris Zorg & Werk. Wanneer je meer intensieve of meer specialistische begeleiding nodig hebt om weer tot werk te komen, is dit mogelijk een traject voor jou.

Een tweede mogelijkheid is het zogenoemde ‘basis dagbesteding’, mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven. Dit is bedoeld om alle inwoners van Eindhoven die daar baat bij hebben, een plek te kunnen bieden waar ze kunnen meewerken, groeien en bloeien. Een verwijzing is niet nodig, alleen een bereidheid om te leren en groeien samen met anderen. 

Wat kun je verwachten als je bij ons aan de slag gaat?

  • Meehelpen en leren over duurzame, lokale voedselproductie.
  • Een verscheidenheid aan taken, zoveel mogelijk afgestemd op jouw vaardigheden en interesses. Denk daarbij aan; zaaien en onderhouden van binnen planten (aquaponics, microgroenten, paddenstoelen), assisteren in de keuken om gezonde producten te maken, meehelpen op het land en bijbehorende hygiëne (poetsen dus).
  • Werkbegeleiding met ervaring in het begeleiden van mensen die iets meer aandacht of aanpassing nodig hebben.
  • Wekelijks uurtje met elkaar om te delen en samen te brainstormen over thema’s als ‘loslaten, persoonlijke kwaliteiten, doelen bereiken, gezondheid etc’.
  • Een gezonde lichte lunch op jouw werkdagen, bereid door en voor het team.
 

Kom eens kennismaken!

Als je interesse hebt om mee te helpen bij Phood Farm, kun je eerst eens langskomen om kennis te maken. Neem daarvoor eerst even contact met ons op via [email protected], dan maken we een afspraak met je. 

Vervolgens zullen we een proef-dagdeel inplannen om het ook echt te ervaren, en als dat bevalt, volgt er een korte intake/ officiële kennismaking. De duur van jouw traject is afhankelijk van jouw (groei)wensen en jouw mogelijkheden. Meestal duren dergelijke trajecten tussen de 3 maanden en een jaar. 

Door af en toe samen te evalueren houden we samen zicht op jouw wensen en groei. Wanneer jij klaar bent voor een volgende stap, stopt het traject. Natuurlijk altijd in gezamenlijk overleg. 

 

Reviews van onze deelnemers & partners