Welkom bij Phood farm!

Wie is Phood farm, wat vinden we belangrijk en waar staan we voor? Een groene toekomst, waar het gezond groeien van planten en mensen in het middelpunt
staat. Graag nemen we je mee in onze farm.

Gezond eten, duurzaam verbouwen in de stad

Phood farm is een aquaponic zorgboerderij op het campinaterrein in Eindhoven. Hier groeien we groenten, kruiden, kiemen en paddestoelen op een duurzame, ecologische manier. Onze missie is om de stad gezond te houden, wat begint bij wat je zaait, hoe je het verbouwd en wat je eet.

Onze producten leveren we hyperlokaal aan bedrijven zoals restaurants, kantoren, gezondheidswinkels of boerderijwinkels. Maar ook aan particuliere consumenten die graag gezonde, lokale en ecologische groenten direct van de ‘boer’ willen kopen.

We produceren hyper lokaal,
met behulp van nieuwe technologiën en een ecologisch systeem.

Onze planten groeien op een andere manier dan je wellicht gewend bent – namelijk op Aquaponic systemen.

In kort is Aquaponic farming het groeien op water, waarbij de voeding uit vissenmest komt en omgezet wordt in bruikbare plantenvoeding. De vissen krijgen weer schoon water van de planten en zo is de cirkel rond in een zelfregulerend systeem. Een hele duurzame manier van groeien waarbij wel 90% minder water gebruikt wordt. Wil je meer leren over Aquaponics, klik dan hier.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, vandaag dat onze bezorgservice elektrisch is. Zo doen we ons uiterste best om gezonde, ecologische producten zo snel en gezond mogelijk bij jouw bedrijf of in jouw keuken te krijgen.

Phood care – samen werken, leren, groeien!

Het tweede aspect, en een grote passie van ons, is het groeien van mensen. Wij geloven dat iedereen een kans verdient op geluk, gezondheid en het verwezenlijken van zijn of haar dromen. En daar dragen wij een steentje aan bij.

Dit doen we door een plek bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om bij ons te werken, te leren en te groeien. ‘Soul gardening’ noemen we dat.

Waarom zorg en hoe doen we dat?

We zijn in dat opzicht een “social enterprise” of in gewoon Nederlands een sociale onderneming; in dit geval een stichting.

Wij streven er naar mensen op een natuurlijke manier weer terug te brengen bij henzelf. Iedereen met zijn of haar talent staat bij ons in het middelpunt. En door middel van ‘tuinieren’, zowel intern als extern, ondersteunen wij ieders unieke groei.

Op de vloer werken we met gespecialiseerde werkbegeleiders, psychologen en Tai Chi & Chi Kung leraren om jouw groei te begeleiden. Daarbij werken we ook samen professionele zorg instanties en partners in de zorg.

Wil je meer lezen over de zorg mogelijkheden die wij bieden? Klik dan hier.

Kort samengevat

Op deze manier combineren we onze liefde en passie voor gezondheid 360 graden rond:

Emotionele & mentale gezondheid door het faciliteren van zorg en groei voor deelnemers, vrijwilligers, stagiaires en werknemers.

Fysieke gezondheid door het aanmoedigen en daadwerkelijk groeien van gezond en verantwoord eten.

En zelfs spirituele gezondheid omdat wij opereren in een liefdevolle en accepterende ‘energie’ of omgeving, hand in hand met de natuur.

Kort samengevat staat Phood Farm voor:

  • Gezonde, ecologische & verse producten groeien.

  • Duurzaam & eco-vriendelijk in bedrijfsoperatie.

  • Lokaal gegroeide producten & bezorgd op een duurzame manier.

  • Mensen laten groeien in een leerzame en gezonde omgeving.

Wie zijn wij?

Lees over de initiatiefnemers en leiding van Phood Farm.

Robin Meulen
Robin MeulenDigital / strategy
Robin heeft een grote liefde voor buitenleven en zijn, natuurliefhebber pur sang. Per ongeluk in de online marketing en website wereld terecht gekomen en daar beseft dat hij alleen nog wil werken voor positieve, eco-vriendelijke en duurzame bedrijven. Opgeleid tot Rainbow Tai Chi & Chi Kung leraar en zo een diepe liefde gevonden voor de natuurlijke weg. Dat pad nooit meer verlaten en ziet de waarden van Tao en Permacultuur als kern van het leven. Duurzaam, bio, gezond, liefde & groeien. Nu kunnen alle kernwaarden van Robin vervuld worden bij Phood Farm.
Tim Elfring
Tim ElfringFinance / sales
Tim is enthousiast, energiek en houdt heel erg van mensen. Groeien zit in zijn DNA en hij ziet overal het licht in. Of het nou om ideeën, planten, mensen of business gaat, hij ziet altijd wel mogelijkheden en kansen. Een dag niet gegroeid is een dag niet geleefd! Hij is vrijwel altijd bij Phood Kitchen & Farm te vinden, in een meeting of onderweg, verslaafd aan de benefits en smaak van bone broth en jogt elke dag met zijn Husky honden. Daarnaast heeft Tim een grote passie voor planten en klanten en zorgt hij er voor dat de juiste plant altijd bij de juiste klant komt in perfecte timing.
Liza Disselhorst
Liza DisselhorstStaff / care
Opgegroeid op het Overijsselse platteland, toen ‘gevlucht’ naar de grote stad Amsterdam waarna haar liefde voor natuur en mensen kon samenkomen in Phood Farm. Liza heeft Psychologie gestudeerd, dat los gelaten om zich volledig te verdiepen in de zelfontwikkeling tools van Rainbow Tai Chi, en tot slot Oost & West samen te laten komen in het Zuiden van Nederland. Met de natuur als leermeester, een goede portie geduld en met zachte kracht, richt ze zich binnen Phood Farm op de werkbegeleiding en ontwikkeling van Phood Care.
Sabine Feron
Sabine FeronBrand / kitchen
Sabine heeft een drive om gezondheid-bevorderende onbewerkte voeding de nieuwe norm te laten zijn en vol beleving te presenteren. Van zaad tot vork tot drol. Ze is een alkaline chef de cuisine, met een fascinatie en specialisatie in ‘medicinal broth based meals’ en richt zich naast de keuken op de algehele visie en branding van Phood. Binnen Phood Farm werkt zij samen met haar team om dagelijks de staff-lunch te verzorgen en om van alle geproduceerde groenten verrassende recepturen te maken voor Phood Kitchen en heel Eindhoven.
Roy Peeters
Roy PeetersEco design / Permaculture
Roy wordt gedreven door zijn passie voor de natuur. Van indoor urban farming tot het ontwerpen van landschappen waar mensen in harmonie met de natuur kunnen wonen, leven en produceren. Creëren, inspireren en verbinden is daarbij het doel. De ethiek die ten grondslag ligt aan de permacultuur filosofie / ontwerpmethode is leidend: Zorg voor de aarde – Zorg voor de mens – Het herinvesteren van surplus. Na te zijn opgeleid door permacultuur expert Geoff Lawton werkt Roy binnen Phood Farm dagelijks met liefde aan het realiseren van deze visie.

Keep (com)posted!

Blijf op de hoogte van het laatste farm-nieuws.

Don't miss out!
Invalid email address

Producten van Phood farm

Gezond, ecologisch, vers en hyperlokaal geproduceerd. We streven naar 100% duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid in alles wat we doen!

Onze passie is het hyperlokaal en efficient produceren van onbewerkte groenten, kruiden, kiemen, paddestoelen en ecologische producten, die zo lang mogelijk vers blijven en hun voedingswaarde optimaal behouden. Dit doen we op onze aquaponic farm (indoor) en op onze community farm (outdoor).

Naast het groeien van gezond eten, geloven we in het groeien van mensen. ‘Soul gardening’ noemen we dat. We bieden een positieve werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo dragen we 360 graden bij aan een positieve wereld.

 

Je kunt zelf member worden van onze outdoor Community farm. Hier krijg je wekelijks toegang tot onze tuin en leer je samen hands-on over depermacultuur principes die we toepassen. Daarnaast kun je genieten voor maar €10 per week van je eigen gegroeide groenten in de Phood Farm Box.

Openingstijden

Phood Farm Shop in Eindhoven:

Maandag – Vrijdag
7:30 – 17:00

Online Phood Farm shop:
24/7