Welkom to the
Phood Fa(r)mily

Wie is Phood Farm, wat vinden we belangrijk en waar staan we voor? Een groene toekomst, waar het gezond groeien van planten en mensen in het middelpunt staat. Graag nemen we je mee in onze wereld.

Gezond eten, duurzaam verbouwen in de stad.

Phood Farm is een Aquaponic Zorgboerderij en Community Farm in het zuidoosten van Eindhoven. Hier telen we groenten, kruiden, microgreens en paddenstoelen op een duurzame, ecologische manier, zowel binnen als buiten. Midden in de stad! Onze missie is om de stad gezond te houden, wat begint met wat je zaait, hoe je het laat groeien en wat je eet. We kweken onze producten en leveren deze hyperlokaal, direct aan de eindconsument en bedrijven die gezonde, lokale en ecologische groenten rechtstreeks van de ‘boer’ wil kopen.

We produceren hyper lokaal, met behulp van nieuwe technologieën en een ecologisch systeem.

Onze planten groeien op verschillende manieren voor verschillende doeleinden. Zo hebben we binnen een Aquaponic Zorgboerderij een van de meest innovatieve en duurzame manieren om groenten te telen op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was, zoals in (monumentale) gebouwen, op daken of in woestijnen.

Kort gezegd is Aquaponic Farming het telen op water, waarbij het voedsel afkomstig is van vismest en wordt omgezet in bruikbare plantenvoeding. De vissen krijgen op hun beurt schoon water van de planten, waarmee de cirkel in een zelfregulerend systeem wordt voltooid. Een zeer duurzame manier van telen die tot 90% minder water gebruikt.

Wil je meer leren over Aquaponics? Word dan lid van onze Farming Community.

Duurzaamheid is voor ons van het grootste belang, daarom kiezen we voor hyperlokale productie midden in de stad die direct levert aan de eindconsument, zonder enige vorm van transport.

Wil je meer weten over Aquaponic Farming? Boek dan een rondleiding!

Wat we niet binnen groeien, doen we buiten. Hand in hand met moeder aarde.

Wil je meer leren over regeneratief groenten verbouwen? Boek dan een rondleiding of word Community Farmer en leer praktisch in de tuin.

Phood Care. Samen werken, leren, groeien!

Het tweede aspect en een grote passie van ons is het groeien van mensen. Wij geloven dat iedereen een kans verdient op geluk, gezondheid en het verwezenlijken van zijn of haar dromen. En daar dragen we graag een steentje aan bij.

Dit doen we door een plek te bieden voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt (of andersom ;)). Zij kunnen bij ons werken, leren en groeien op hun eigen tempo en ontwikkelen hun eigen skills op een van onze farms. ‘Soul gardening’ noemen we dat.

Daarnaast bieden we een unieke vorm van basis dagbesteding waarbij deelnemers zich kunnen onderdompelen in de rustgevende omgeving van onze duurzame boerderij. Deze dagbesteding is gericht op het bieden van een zinvolle tijdsbesteding waarbij interactie met de natuur en de gemeenschap centraal staan. Deelnemers krijgen de kans om te helpen bij het telen van groenten en kruiden, en meer te leren over ecologische landbouwpraktijken. Het is een ideale setting voor wie op zoek is naar rust, verbinding en een positieve bijdrage wil leveren aan de lokale voedselproductie.

Ook kun je bij ons terecht als je aan het reïntegreren bent, bijvoorbeeld na (of zelfs voor!) een burn-out. ‘Van je handen in het haar naar je handen in de aarde’ zeggen we ook wel.

Waarom zorg en hoe doen we dat?

Wij zijn in dat opzicht een “social enterprise” of in het gewoon Nederlands een sociale onderneming; in dit geval een stichting. Wij streven er naar mensen op een natuurlijke manier weer terug te brengen bij henzelf. En door middel van tuinieren, zowel intern als extern ondersteunen wij ieders unieke groei. Op de vloer werken we met gespecialiseerde werkbegeleiders, psychologen en Tai Chi en Chi Kung coaches om jouw persoonlijke groei te begeleiden. Daarbij werken we ook samen met professionele zorg instanties en partners in de zorg. Futuris en Unitio zijn hierin onze care-heroes! Wil je meer te weten komen over de zorgmogelijkheden die wij bieden? Klik dan hier en kom vrijblijvend een keer kennis maken.

Onze kernwaarden.

Op deze manier combineren we onze liefde en passie voor gezondheid in de breedste zin van het woord: Emotionele en mentale gezondheid door zorg en groei te faciliteren voor deelnemers, vrijwilligers, stagiaires, community farmers en medewerkers. Fysieke gezondheid door gezond en verantwoord eten te stimuleren en daadwerkelijk te verbouwen. Daarnaast draagt werken in de natuur volgens Tai Chi-principes bij aan een gezonde balans tussen lichaam en geest. Onze kernwaarden zijn:

De nieuwe Phood
Standaard creëren
Door lokaal, innovatief en regeneratief (stedelijk) landbouwtechnieken te ontwikkelen en te pionieren.
Stadsgenoten
verbinden

Met Phood Farm slaan we een brug tussen natuur en mens, tussen stad en platteland, tussen nu en de toekomst.

Kwetsbare doelgroepen inspireren en helpen

We inspireren en helpen kwetsbare doelgroepen om hun eigen krachten en kwaliteiten (opnieuw) te ontdekken.

Meet the team.

Phood Farm is in 2019 opgericht door Sabine Feron, Tim Elfring, Liza Disselhorst, Robin Meulen en Roy Peeters. Samen staken ze de handen uit de mouwen en begonnen aan de grondslag van een nieuwe ‘Phood Standaard’, elk inbrengend vanuit hun eigen expertise. Gedreven door liefde voor moeder aarde, een visie op een voedzame toekomst en het verlangen om mensen dichter bij elkaar en de natuur te brengen, kwam deze droom zaadje voor zaadje tot leven en groeide steeds verder uit. Het team omvat inmiddels 12 actieve zorgdeelnemers, met in totaal 40 die we al hebben mogen herintegreren, 42 betrokken Community Farmers/-klanten en inspirerende farm-leads. Elke dag zetten we ons in om zowel onszelf als de wereld te laten groeien, voorzien we de stad van de beste, meest voedzame groenten en kleuren we de stad groener met een paars randje.

Join the fa(r)mily!

Heb je altijd al deel willen uitmaken van een lokale Farming Community bij jou in de buurt? Of ben je na het lezen van onze missie enthousiast om je aan te sluiten? Meld je nu aan voor Phood Farm Rielse Erven en kom bij ons boeren, plukken, winkelen, leren of re-integreren.