Boek een Farm Tour

Bezoek onze Phood Farm op het unieke terrein van De Caai in Eindhoven en leer meer over aquaponic groenten groeien IN de stad op water. Tijdens de tour ontdek je waarom we doen wat we doen en hoe jij hier ook deel van uit kunt maken!

Rondleiding opties.

Kies uit de volgende mogelijkheden en boek alvast je gewenste optie. Voor een rondleiding op maat kun je ook telefonisch contact opnemen.


Een Phood Farm tour duurt 1.5u en kan geboekt worden door bedrijven, scholen maar ook als uitje! Aansluitend kun je kiezen voor een farm-to-table brunch of diner in de kantine en eet je wat je zojuist gezien en geoogst hebt!
Farm tours zijn te boeken vanaf 8 personen.

Over Phood Farm

Phood Farm groeit, verkoopt en bezorgt gezonde, ecologisch geteelde & verse producten op een zeer duurzame en eco-vriendelijke manier. Wij doen dit voor een lokale afzetmarkt en bieden daarbij een veilige en educatieve plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In essentie zijn wij een ecologische zorgboerderij in de stad en leveren aan de stad. Wij geloven in gezondheid, duurzaamheid en zorg voor de medemens. Deze kernwaarden laten we zoveel mogelijk terugkomen binnen Phood Farm.

Meer over ons vind je hier.

Onze visie en wat we graag met je delen

Gezondheid, duurzaamheid en zorg. Dat zijn hele algemene termen die ieder op zich een enorme diepgang kunnen hebben.

Gezondheid dragen we uit op alle vlakken van ons bewustzijn. Gezond eten voor het fysieke lichaam waarin we geloven in vers en ecologisch eten. Eten dat het lichaam heelt en gezond houdt in plaats van tegenwerkt of ziek maakt. Wij groeien dus enkel deze soorten die een toevoeging zijn voor het menselijk welbevinden. Daarbij leveren we kwaliteit en versheid van producten.

Ook emotioneel en mentaal geloven we in gezondheid en dat is ook waar het zorg aspect naar boven komt. Een veilige en accepterende plek bieden voor deelnemers, vrijwilligers, werknemers en partners. Een plek waar mensen geaccepteerd worden zoals ze zijn en een omgeving geboden wordt waarin groei kan plaats vinden. Voor mensen en planten.

Tevens een plek waar groei plaats kan vinden in vaardigheden, nieuwe technologieën en kennis. En deze kennis willen we delen met mensen die graag de tenen in het Aquaponic water willen dippen om meer te leren over deze methode van groei.

Duurzaamheid bereiken we door energie efficiënte processen te gebruiken, het aquaponics systeem dat bewezen meer duurzaam en efficiënt is in het groeien van producten. Minder waterverbruik, minder energie, leveren met elektrische auto’s, ecologische producten. Een ecologisch systeem bootsen we na om van de natuur te leren. Maar ook het duurzaam omgaan met personeel en duurzame bedrijfsvoering. Er is veel te vertellen en dit lichten we graag nader toe.

Een gezonde, duurzame en zorgzame ontwikkeling

…van voedselproductie & mensen doen we met een focus op een aantal kernpunten. Ook wijden we hierover uit in de rondleidingen.

 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • Ecologische footprint verlagen

 • Holistische aanpak van zorg en welzijn

 • Zorg boerderij in essentie

 • Duurzaamheid bevorderen in elk facet

 • Omdenken; van problemen naar uitdagingen

 • Visie op de toekomst van voedsel

 • Educatie over gezondheid

 • Inspireren & motiveren van de medemens

 • Permacultuur als inspiratie

 • Creatief met tuin: Stadstuinieren & keldertuinieren

 • Gemeenschappelijk gedragen landbouw (CSA)

“Het bewust ontwerpen en onderhouden van landbouwproductieve systemen met de diversiteit, stabiliteit en veerkracht van natuurlijke ecosystemen. Het is de harmonieuze integratie van het landschap met mensen die op een duurzame manier voorzien in voedsel, energie, onderdak en andere materiële en immateriële behoeften. ” – Bill Mollison over Permacultuur

Aanbod

De hierboven genoemde kernpunten krijg je mee in onze rondleidingen, waarbij we een sessie bieden en spreken over de Aquaponics technieken en hoe die zich verhouden in een gezond, duurzaam en zorgzaam milieu waarbij voedselproductie en zorg voor mensen centraal staat.

Je krijgt een kijkje achter de schermen en krijgt een volledige uitleg over het systeem. Ook zullen we uiteenzetten hoe zich dit verhoudt op macro niveau.

De rondleidingen kunnen worden aangepast op ieders wens. Een rondleiding voor basis scholieren zal anders zijn dan een bedrijfsrondleiding.

Wanneer, hoe en wat?

Op afspraak, voor groepen van meer dan 8 personen, organiseren wij rondleidingen in Phood Farm.

Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Naast onderstaand aanbod organiseren we ook seminars, werklunches, workshops en etentjes op maat in onze farm en kunnen dit insteken naar wens. We werken hiervoor samen met Phood Kitchen.

Neem contact op voor de aangepaste mogelijkheden.

Rondleiding opties.

Kies uit de volgende mogelijkheden en boek alvast je gewenste optie. Voor een rondleiding op maat kun je ook telefonisch contact opnemen.

Keep (com)posted!

Blijf op de hoogte van het laatste farm-nieuws.

Don't miss out!
Invalid email address

OPENINGSTIJDEN

Phood Farm Shop op locatie:

Maandag – Vrijdag | 7:30 – 15:00

Online Phood Farm shop:
24/7